Copyright © Alle rechten voorbehouden. Site admin: Yuri Volkerts. Gebruiksvoorwaarden | Privacy regeling
Home Voor wie? Even voorstellen De Praktijk Consult Contact Overig


Werk ervaringen:
Sinds 1976 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in diverse instellingen zoals ziekenhuizen, verpleeghuis, revalidatiecentrum, scholen voor speciaal onderwijs en particuliere praktijk. Vanaf 1996 ben ik mijn eigen praktijk voor kinderfysiotherapie gestart in Santpoort-Noord, waar ik nog altijd met veel plezier en genoegen werk. Sinds 2000 heb ik van collega Albert Jansma de gelegenheid gekregen om een grote ruimte aan de Crocusstraat 1d te Santpoort-Noord geheel te kunnen inrichten en gebruiken puur voor kinderfysiotherapie. Dit was een fantastische kans om een ruimte naar eigen idee geschikt te maken voor het uitvoeren van diverse methoden binnen de kinderfysiotherapie, zoals sensorische integratie.

Gevolgde opleidingen:
- HBO opleiding fysiotherapie te Bloemendaal (1976)
- NDT opleiding Trappenberg te Huizen (1984) NeuroDevelopmental Treatment
- Sensorische Integratie opleiding te Haarlem (1988)
- Post-HBO opleiding Kinderfysiotherapie te Breda (1993)
- Klinische Neuropsychologie kindercursus I ITON te Haarlem (1994)
- FOK cursus te Maastricht (1998) Fysiotherapie bij in Ontwikkeling bedreigde Kinderen van 0-2 jaar.
- NDT- refreshment cursus te Venlo. (2004)
- Klinische Neuropsychologie kindercursus II ITON te Haarlem (2006)
- CNA cursus te Maastricht (2007) Centraal Neurologische Aandoeningen
- Module I Masteropleiding Kinderfysiotherapie te Breda (2008)
- Plagiocephalometrie cursus te Veghel (2008)
- Movement ABC-2 Training te Breda (2010)
- Opleiding Postgraduaat Psychodiagnostiek Kinderen van vier jaar afgerond met eindscriptie aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen/Gent, juli 2013.
- Cursus psychopathologie bij kinderen RINO. Leuven (2013), Amsterdam (2014).
- Cursus afnemen/interpreteren CBCL bij RINO, Amsterdam. Child Behaviour CheckList.

Docentschap:
Aan de opleiding Sensorische Integratie van de TRO (Transfergroep Rotterdam) verzorgde ik 22 jaar verschillende theorie en praktijk lessen. Op dit moment verzorg ik op aanvraag nascholing van diverse diagnose gebieden binnen de Sensorische Integratie en kinderfysiotherapie, voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere paramedici.
Tevens verzorg ik een maal per jaar samen met collega’s een volledige cursusdag over de theorie en praktische uitvoering van de Motorische Observatie test op mijn praktijk te Santpoort of in company.

Internationaal:
Tenslotte ben ik al diverse keren naar het buitenland geweest om vakgerichte congressen te bezoeken en wetenschappers in ons werkveld te ontmoeten. (Florida, 2007, Boston, 2008, Portugal, 2011, Finland, 2014, Engeland, 2015). Dit is altijd zeer inspirerend, leerzaam en gezellig. Juni 2017 gaan we naar Wenen voor het volgende internationale congres.


Over Bernadette
Bernadette van Schaik
Bernadette

“Het leuke van het beroep kinder-fysiotherapeut is om samen met  kind en ouders te zoeken naar de achterliggende oorzaken van de motorische en/of sensorische problemen. De innerlijke drijfveer van kinderen om zichzelf te willen ontwikkelen, ongeacht welke handicap, ervaar ik als zeer boeiend om aan bij te kunnen dragen. Elk kind is uniek en vraagt dan ook om een andere aanpak.”