TALENT FLUISTEREN

Elk kind heeft talenten. Talenten zijn bijzonderheden die je uniek maken. Een talent gaat niet alleen over het uitblinken in een hobby of sport maar over elke activiteit die als vanzelf gaat en die je voldoening geeft. De tijd vliegt dan voorbij, je batterij laadt op, je wordt er vrolijk van.

Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talenten. Ze kunnen onzeker zijn omdat ze bang zijn om te falen op school of omdat ze denken dat ze niet goed zijn in sport en bewegen. Ik kan dan helpen om je kind bewust te maken van zijn/haar talenten, want dat is wat een kindertalentenfluistaar doet. Kinderen helpen om hun talenten te benoemen. Dat bevestigt hun “ik”.

In een vraaggesprek of tijdens de therapie ontdek ik de talenten van je kind. Ik gebruik hiervoor zogenaamde ‘talentenkaarten’ en bespreek deze samen met je kind. Aan het einde van de sessie maken we samen een mooie tekening om het gesprek samen te vatten. Deze tekening en een kopie van de talentenkaarten krijg je mee naar huis om het later nog eens te lezen.

Omdat je talentenkaarten ook met anderen kunt bespreken, creëert het niet alleen een ik-jij gevoel, maar ook een wij-gevoel. De kaarten nodigen anderen uit om ook hun eigenschappen te delen. Sommigen komen overeen met die van jou en dan versterk en bevestig je elkaar. En als je een beetje anders bent dan de ander, kun je elkaar helpen of beter accepteren. Dit voor jezelf benoemen, laat je zelfvertrouwen en zelfkennis groeien. En dat wens ik voor ik ieder kind.

Wil je weten welke talenten ik jouw kind kan influisteren? Neem gerust contact met mij op.

Kinderfysiotherapie Santpoort | Crocusstraat 1D, 2071 NW SantpoortNoord  |  Tel. 06 230 685 03 | esther@kinderfysiosantpoort.nl

Copyright © 2018 Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie: Creative Formula | Privacy regeling | heeft u een klacht?